Cover

Cover is de nieuwste collectie die topontwerpster Patricia Urquiola. De serie is onderdeel van het Italiaanse merk Mutina en kenmerkt zich door onder andere gearceerde, gestippelde en gedessineerde ontwerpen. De ongeglazuurde porseleinen tegels zijn verkrijgbaar in drie verschillende texturen die gecombineerd kunnen worden met acht opvallende patronen.

De collectie is verkrijgbaar in diverse formaten waaronder ook opvallende grootformaat tegels van 120 x 240 cm. Deze zijn beschikbaar in alle drie de verschillende texturen. Bij het maken van deze grote platen is gebruik gemaakt van de Continua Plus verdichtingstechnologie – een methode waarmee esthetische effecten kunnen worden toegepast op keramische oppervlakken van groot formaat. Naast de grootformaten zijn er onder nog middelgrote tegels van 120 bij 120 centimeter en kleinere tegels van 30 bij 120 centimeter.

Dankzij de speciale verdichtingstechnologie zijn de tegel uit de Cover collectie ook sterker en dichter dan tegels die met traditionele perstechnieken gemaakt worden. Hierdoor kunnen ze zowel  op vloeren en muren gebruikt worden op binnen en buitenoppervlakten.

Voor meer informatie over de collectie Cover kun je altijd contact met ons opnemen via de button hiernaast de catalogus downloaden.

3 TEXTUREN

8 PATRONEN

Over Patricia Urquiola

Onregelmatige grote patronen met verschillende intensiteit en dichtheid van kleur te creëren, die doen denken aan een hemels wolkenlandschap dat continu in beweging is.

De van origine Spaanse architect en ontwerpster, inmiddels woonachtig in Milaan, is een van de pioniers van het Mutina-team. Ze heeft sinds 2008 talloze collecties ontworpen, waaronder de Déchirer, Bas-Relief, Azulej, Tierras, Déchirer XL en nu de Cover-serie. Patricia Urquiola is zeer actief in de ontwerpwereld. Zo ontwierp ze de bekende Canasta voor B&B Italia en de Vieques en Maia lijnen voor Kettal. Haar uitgesproken ontwerpen zijn bekend bij menig design liefhebber.